zkma
 
نویسندگان
لینک دوستان
لینکی ثبت نشده است
پیوندهای روزانه
لینکی ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :

آیا برنامه غذایی شما به دندان هایتان آسیب می رساند؟ برای داشتن لبخند زیبا و سالم، چه چیزی باید بخورید و چه چیزی بنوشید؟
تاثیر غذا هابرروی دندان هاونحوه حفظ سلامت دندان ها

اسید، مینای دندان ها را فرسوده و ساییده کرده و باعث فساد دندان ها و کرم خوردگی آنها می شود.
نوشیدنی هایی که به مقدار زیاد اسیدی هستند، مثل آب لیمو، می توانند مینای دندان ها را فرسوده کنند؛ اما معمولاً مصرف آب لیمو آنقدر زیاد نیست که مشکل جدی ایجاد کند. برخی دیگر از آب میوه ها (مرکبات) نیز اسیدی هستند، اما چندان خطرساز نیستند. آب میوه های شیرین کمتر اسیدی هستند، ولی مقدار زیادی قند دارند؛ بنابراین در مورد استفاده از آنها بهتر است بیشتر دقت کنید؛ چرا که علاوه بر دندان ها ممکن است مشکلات دیگری نیز ایجاد کنند.دغدغه اصلی، غذاهایی هستند که به دندان ها می چسبند. قندها و نشاسته ها وقتی گوارش می شوند، باکتری ها آنها را به محصولات تجزیه شده اسیدی تبدیل می کنند. هر چه این مواد اسیدی مدت طولانی تری با دندان ها در تماس باشند، احتمال فساد و خرابی دندان ها بیشتر می شود. غذاهای چسبنده قند و نشاسته بیشتری دارند و به راحتی در فضای میان دندان ها جای می گیرند و آسیب های جدی ایجاد می کنند. نان، شیرینی ها، کلوچه ها، چیپس، حبوبات و غلات از این قبیل هستند. توصیه پزشکان این نیست که از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنید؛ اما برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین شرایطی باید دندان ها را مسواک زد و از نخ دندان استفاده نمود. بهتر است بعد از هر وعده غذایی دهان و دندان هایتان را بشویید. استفاده از دهانشویه نیز مفید است؛ زیرا برخی باکتری ها را از بین می برد.


چه زمانی باید دندان ها را مسواک زد؟

به طور کلی دندانپزشکان توصیه می کنند که هر روز دوبار دندان ها را مسواک بزنیم. یک بار قبل از خواب و یک بار در طول روز. اگر در طول روز عادت به خوردن میان وعده بیشتری دارید، بهتر است سه بار مسواک بزنید. با دقت و به درستی مسواک بزنید تا باکتری هایی که به سطح دندان ها و حتی زبان تان چسبیده اند، از بین بروند. این باکتری ها نه تنها باعث فساد دندان ها، بلکه موجب بیماری های دهانی نیز می شوند.مسواک زدن بهتر است بعد از غذا خوردن باشد؛ زیرا برخی غذاها و نوشیدنی ها باعث می شوند باکتری های داخل دهان اسیدهایی ترشح کنند که به مینای دندان ها آسیب می رسانند. وقتی که از غذاهای شیرین و پر نشاسته استفاده می کنید، باکتری های دهان، اسیدهایی را تولید می کنند که تا 20 دقیقه و حتی بیشتر قادرند به مینای دندان ها صدمه بزنند. غذاهای مغذی که کربوهیدرات و قند کمتری دارند و نوشیدن آب زیاد، تولید این اسیدها را کاهش می دهد.دندانپزشکان می گویند که بهتر است تا 30 دقیقه بعد از خوردن نوشیدنی های اسیدی مثل آب پرتقال، دندان های تان را مسواک نزنید، زیرا اسید موجود در آنها باعث تضعیف مینای دندان می شود و مسواک زدن بلافاصله بعد از نوشیدن آنها باعث ضعیف تر شدن دندان ها می شود. مسواک زدن به تنهایی قادر به از بین بردن عوامل فساد دندان ها نیست؛ استفاده از نخ دندان، دست کم روزی یک بار، خارج کردن باقیمانده مواد غذایی از لابه لای دندان ها نیز اهمیت بسیاری دارد.

میوه و سبزیجات

غذا ها ونقش آن ها درسلامت دندان ها

تأثیرغذا روی سلامت دندان ها

شیر و ماست:شیر و ماست بدون مواد شیرین کننده، اسید بسیار اندکی دارند و از تخریب دندان ها پیشگیری می کنند. در ضمن، سرشار از کلسیم هستند که حافظ سلامت دندان هاست.
پیاز:پیاز دارای ترکیب ضد باکتری بنام سولفور است که به سلامت دندان ها کمک می کند. کمبود ویتامین های B12,C، ریبوفلاوین، مواد معدنی مثل روی و آهن روند ترمیم نسوج دهانی را کُند می کند.
سرطان دهان در اثر استفاده بیش از حد از تنباکو و الکل ایجاد می شود. از بیماری های دیگر که روی دندان ها اثر می گذارد، دیابت است که باعث سوزش زبان و خشکی دهان می شود.
میوه ها:میوه هایی همچون سیب، توت فرنگی، مرکبات و کیوی مقدار زیادی ویتامین C دارند و باعث محکم شدن دیواره سلول ها می شوند.
سبزیجات:کدو، هویج و بروکلی سرشار از ویتامین A و برای تشکیل مینای دندان مناسب هستند؛ در ضمن لثه ها را نیز تمیز می کنند.
تصورات اشتباه
بیشتر مردم تصور می کنند که جرم گیری دندان موجب نازک شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می شود. وقتی که جرم روی دندان ها تشکیل می شود، لایه ای روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می کند. با جرم گیری این لایه برداشته شده و حساسیت به سرما و گرما بیشتر می شود؛ به همین دلیل افراد فکر می کنند مینای دندان شان در اثر جرم گیری از بین رفته و نازک تر شده است. برخی از خانم ها تصور می کنند که در هر بار بارداری یک دندان از دست می دهند؛ در حالی که این طرز فکر اشتباه است و این اتفاق در اثر بی توجهی به بهداشت دهان و دندان و استفاده از مواد غذایی پر قند می افتد. جنین کلسیم را از دندان های مادر نمی گیرد؛ بلکه از مواد غذایی که مادر می خورد، دریافت می کند.

منبع : نمناک 

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ ] [ ۰۳:۰۴:۲۶ ] [ zkma ]
[ ]
.: Weblog Themes By 123blog :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
موضوعی ثبت نشده است
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب